Laseroterapija

Laseroterapija je neinvazivan tretman koji koristi svetlosne zrake određenih talasnih dužina za stimulaciju prirodnih procesa isceljenja u telu. U fizijatriji, laseroterapija se koristi za lečenje različitih stanja uključujući mišićno-koštane povrede, hronični bol i neurološke poremećaje.

Svetlosni zrak se fokusira na pogođeno područje, prodire kroz kožu, apsorbuje se u tkivima i pokreće biološke reakcije koje podstiču isceljenje, smanjuju bol, otok i upalu i poboljšavaju ukupnu funkcionalnost tretiranog područja.

Tretmani su potpuno bezbolni, zbog čega se mogu koristiti kako za hronična, tako i za subakutna i akutna stanja.

Parametri tretmana su prilagođeni specifičnim bolestima, a efikasnost tretmana zavisi od njihove odgovarajuće prilagodbe. Različite talasne dužine zračenja i doze energije koriste se za različita stanja. U laserskoj biostimulaciji, ni previše mala ni previše velika količina energije neće doneti željene rezultate, stoga je od presudnog značaja da se obavlja pod nadzorom stručnog i iskusnog osoblja.

Indikacije

Prelomi, uganuća, iščašenja
Bolovi u mišićima usled povreda
Teniski lakat
Petni trn
Degenerativne promene u zglobovima i kičmi
Subakutna i hronična stanja zglobova i tkiva
Sindrom karpalnog tunela
Giht

Kakav laser primenjujemo u terapiji?

U fizikalnoj medicini se koriste laseri male snage koji ostvaruju biostimulativni efekt bez termičkog efekta i bez morfoloških promena obasjanog tkiva. Terapije laserom se rade 10-15 dana kontinuirano ili se pravi pauza između dve terapije. Kao potpuno neinvazivna procedura laseroterapija ne zahteva rezove ili hirurške zahvate, čime se neutrališe rizik od komplikacija.

Koje su kontraindikacije?

Laseroterapija se izbegava kod pacijenata sa febrilnim stanjima, sa malignim oboljenjima u području tretmana, krvarenjima, kao i kod trudnica i osoba sa fotoosetljivim kožnim stanjima

Koji su efekti laseroterapije?

Lasersko zračenje niskog intenziteta ima analgetsko, antiedematozno i protivupalno dejstvo. Takođe, poboljšava mikrocirkulaciju, ubrzava zarastanje tkiva i stimuliše imunološke procese.

Personalizovani plan lečenja za brži oporavak

Svaki naš pacijent dobija personalizovani plan lečenja. Fokus je na obnavljanju funkcije i smanjenju bola, a planovi su usmereni na osnovni uzrok problema bilo da je u pitanju povreda, hronično stanje ili rehabilitacija nakon operacije. U zavisnosti od dijagnoze, vašeg stanja i ciljeva kreiramo plan koji može uključivati manuelne terapije, terapeutske vežbe, fizikalne modalitete i specijalne tretmane.

Cilj je da u što kraćem roku, na što efikasniji i ugodniji način postignemo maksimalan učinak. Ponosno ističemo da zahvaljujući velikom iskustvu i ekspertizi, maksimalnoj posvećenosti i vrhunskoj tehnologiji u ordinaciji Dr Rodić uspevamo da u čak 80% slučajeva izbegnemo operaciju pri čemu postižemo iste ili bolje rezultate. Pritom, smanjujemo potrbu za medikamentima i omogućavamo vam da brzo (period oporavka naših pacijenata kraći je za čak 30%) i bez invazivnih procedura povratite kvalitet života koji ste imali pre nego što vas je zadesila određena povreda ili stanje.

U terapiji koristimo različite tretmane, odnosno terapijske modalitete koji su neizostavan deo sveobuhvatne fizijatrijske nege.

Iskustva pacijenata su naša najbolja preporuka

Vratite se životu bez nelagode i bola.

Rano i precizno otkrivanje uzroka je prvi korak ka efiksnom izlečenju i brzom oporavku.

Scroll to Top